Athens Trial Show

To Trial είναι ένας από τους πιο θεαματικούς και συναρπαστικούς τομείς της ποδηλασίας. Αντίθετα με άλλα αγωνίσματα, εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η σταθερότητα και ο έλεγχος του ποδηλάτου, σε συνθήκες που συχνά παίζει και η ταχύτητα σημαντικό ρόλο.

ATHENS BIKE FESTIVAL powered by ΔΕΗ: 12-14 Απριλίου 2024, στο Παλαιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Το Trial ξεκίνησε στη δεκαετία του 1970, σαν μία «μη μηχανοκίνητη» εκδοχή της αντίστοιχης κατηγορίας των μοτοσυκλετών όμως σύντομα φάνηκε πως έχει περισσότερη σχέση με το ποδήλατο παρά με τη μοτοσυκλέτα και από το 1985 αποτελεί ένα από τα αγωνίσματα που προωθεί η UCI (Διεθνής Ποδηλατική Ομοσπονδία).

Στην Ελλάδα το Trial δεν έχει την δημοτικότητα που του αξίζει γεγονός δικαιολογημένα μια που, αφού η αγωνιστική ποδηλασία έχει ήδη ένα μικρό κοινό, ένας τόσο συγκεκριμένος τομέας είναι λογικό να έχει ακόμη μικρότερο…

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως το Trial δεν έχει φανατικούς εκπροσώπους στη χώρα μας, αθλητές που προπονούνται σε καθημερινή βάση και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξελίξουν αυτό το τόσο εντυπωσιακό σπορ.

Στο Athens Bike Festival έχουμε ήδη ασχοληθεί με το trial σε προηγούμενες διοργανώσεις, προσκαλώντας διάσημους αθλητές από την Γερμανία και την Μεγάλη Βρετανία. Φέτος όμως είναι η πρώτη χρονιά που θα έχουμε κοντά μας δύο Έλληνες αθλητές, για τους οποίους είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι!

 

Πρόκειται για τον Ιάσωνα Ιωαννίδη και τον Γεράσιμο Γιαννούτσο.
Ας τους γνωρίσουμε:

Γεράσιμος Γιαννούτσος

Ο Γεράσιμος είναι ο «μικρός» της παρέας. Όπως λέει και ο ίδιος: «Είμαι 15 ετών και αγαπώ το ποδήλατο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από μικρός μου άρεσε να βλέπω βίντεο με αναβάτες ορεινής ποδηλασίας να πραγματοποιούν κόλπα με το ποδήλατό τους και πάντα προσπαθούσα να τους μιμηθώ αλλά φυσικά δεν ήμουν στο επίπεδό τους οπότε χρησιμοποιούσα την φαντασία μου για να βρω παρόμοια κόλπα που θα μπορούσα να πετύχω. Πρακτικά φανταζόμουν το trial χωρίς τότε να ξέρω καν την ύπαρξή του».
Ο Γεράσιμος απέκτησε το πρώτο του trial ποδήλατο στην πρώτη γυμνασίου και από τότε, τέσσερα χρόνια μετά, δεν έχει σταματήσει να προπονείται καθημερινά και να αποκτά καινούργιες εμπειρίες με αυτό.

Ιάσων Ιωαννίδης

Ο Ιάσωνας, γνωστός και ως «Jason» στα social media, ασχολείται με το trial από το 2006! Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο ενός Άγγλου αθλητή που φάνηκε πως τον κέρδισε καθώς ήταν κάτι ξεχωριστό και στ’ αλήθεια εντυπωσιακό.
Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ποδήλατο – τα ποδήλατα του Trial είναι αρκετά διαφορετικά στο στήσιμό τους καθώς διαθέτουν ξεχωριστή γεωμετρία, πολύ ισχυρά φρένα, αρκετά μακρύ τιμόνι, ελαφριά εξαρτήματα, δεν έχουν σέλα και ταχύτητες και οδηγούνται με πολύ χαμηλή πίεση στα ελαστικά – ο Ιάσωνας προπονείται αρκετές ώρες κάθε μέρα προσπαθώντας να εξελίξει τα «κόλπα» και να βελτιωθεί ως αναβάτης κάτι που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις και να προπονηθεί με άλλους αθλητές υψηλού επιπέδου απ’ όλο τον κόσμο.

Μην το χάσετε!

Τον Γεράσιμο και τον Ιάσωνα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε δύο show κάθε μέρα, ένα την Παρασκευή και από δύο το Σάββατο και την Κυριακή, πρωί και απόγευμα, γεμάτα πάθος και φαντασία.

Athens Trial Workshop

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το trial και να αποκτήσετε την πρώτη σας εμπειρία οδήγησης ενός τέτοιου ποδηλάτου;
Ο Γεράσιμος και ο Ιάσωνας θα βρίσκονται όλες τις ώρες λειτουργίας του Αthens Bike Festival, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην πίσω αυλή, για να σας μιλήσουν για το trial, να σας μεταφέρουν το πάθος τους και να σας δείξουν τις πρώτες τεχνικές.

Θα σας μιλήσουν για τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν, για τις τεχνικές και τις δεξιότητες, για τις ώρες προπόνησης, για τις χαρές και την γοητεία του trial και, πού ξέρετε, μπορεί να είστε εσείς οι προσκεκλημένοι μας σε ένα επόμενο Αthens Bike Festival!
Είστε έτοιμοι για την εμπειρία;