tECH TALKS

Ζητάμε από τους “ειδικούς” να μας παρουσιάσουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα της αγοράς!

ATHENS BIKE FESTIVAL 2023: Το ποδήλατο στο επίκεντρο!

Tech talks

Ζητάμε από τους ειδικούς να μας μιλήσουν για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα και αξεσουάρ της αγοράς, να μας παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους!

Νέα ποδήλατα, ειδικά προϊόντα, περιφερειακά, οι “ειδικοί” μας τα παρουσιάζουν με τον τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα.

Στη συνέχεια ακολουθούν ερωτήσεις από το κοινό που θα λύσουν κάθε πιθανή απορία. Μην το χάσετε!

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Αthens Bike Festival και κλείστε on line τη συμμετοχή σας εδώ.

Γνωρίστε τα χαρακτηριστικά των αγαπημένων σας προϊόντων και ρωτήστε όσα θα θέλατε να ξέρετε από εκείνους που τα γνωρίζουν καλύτερα!

Κι αν τελικά κάτι δεν το ξέρουν… θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να το μάθουν και οι ίδιοι!

Όλα αυτά στη σκηνή του Athens Bike Festival, ζωντανά.

Όσα θα θέλατε να ξέρετε για την SRAM

Gatsoulis | Τεχνικός Υπεύθυνος
Σάββατο 1 Απριλίου, 13:00

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες περιφερειακών ποδηλάτου, η SRAM είναι γνωστή για τις καινοτομίες και την υψηλή αισθητική και ποιότητα κατασκευής των προϊόντων της. Αποτελεί την αγαπημένη επιλογή επαγγελματιών αθλητών του ΜΤΒ και ομάδων World Tour και έχει καταφέρει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, να είναι από τις λίγες εταιρείες που καθορίζουν τις εξελίξεις στον χώρο του ποδηλάτου.

Ένα προϊόν τόσο υψηλής τεχνολογίας όμως, έχει και τα μυστικά του όσον αφορά στην χρήση και τη συντήρηση. Τα μυστικά αυτά μοιράζονται μαζί μας οι τεχνικοί της εταιρείας Gatsoulis, επίσημου αντιπροσώπου της SRAM στην Ελλάδα.

Πώς επιλέγω πλαίσιο ποδηλάτου;

Tom Donhou | Κατασκευαστής ποδηλάτων
Κυριακή 2 Απριλίου, 19:30

Ο Tom βρέθηκε από το Λονδίνο στην Κυψέλη και έχει αφιερωθεί στην κατασκευή χειροποίητων πλαισίων ποδηλάτων. Στο παρελθόν έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με εταιρείες όπως Rapha, Brompton και Brooks και όλοι τον ξεχωρίζουν για την προσοχή που δίνει στη λεπτομέρεια και την καινοτόμα σχεδιαστική προσέγγιση των ατσάλινων πλαισίων του για ποδήλατα δρόμου και gravel, αλλά και για ποδήλατα πόλης.

Σήμερα στον κατάλογο της εταιρίας που έφτιαξε με έδρα την Αθήνα κυριαρχούν πέντε διαφορετικά μοντέλα για τέσσερις κατηγορίες: Road, Gravel, Tour και Utility και όλα αποπνέουν έναν «σύγχρονο vintage» αέρα με προσεχτικά επιλεγμένα περιφερειακά – από σέλες και γκριπς μέχρι σειρές.

Η παρουσίαση θα γίνει στα Αγγλικά

Παρουσίαση e Bike

Divitec | Τεχνικός Σύμβουλος
Κυριακή 2 Απριλίου, 11:00

Πρώτη γνωριμία με το Νilox Doc e Bike X8 Plus, ένα διασκεδαστικό FAT BIKE με τροχούς 20” και ελαστικά FAT 20x4”, κατάλληλο να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε έδαφος – ακόμη και άμμο ή χιόνι.

Είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 36V-13A 469Wh που παρέχει υποβοηθούμενη λειτουργία για πάνω από 70 χλμ. Διαθέτει περιφερειακά Shimano, δισκόφρενα και φώτα εμπρός και πίσω.
Επιπλέον, το πλαίσιο του είναι αναδιπλούμενο για να χωράει παντού!

Παρουσίαση e Scooter

Divitec | Τεχνικός Σύμβουλος
Σάββατο 1 Απριλίου, 17:00

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική αστικής μετακίνησης είναι και το ηλεκτρικό σκούτερ Urbanglide E Cross Pro Boost. Διαθέτει τροχούς 10” με φουσκωτά ελαστικά, διπλό μοτέρ για μεγάλη ροπή και αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα. Διαθέτει επίσης αναρτήσεις εμπρός-πίσω, δισκόφρενα καθώς και πλήρες σετ φώτων εμπρός, πίσω, πλάι καθώς και φλας και ανακλαστήρες για μέγιστη ορατότητα.

Είναι πρακτικό και ελαφρύ καθώς διπλώνει με μια κίνηση ώστε να το μεταφέρετε εύκολα όταν δεν το χρησιμοποιείτε αλλά και να το αποθηκεύετε χωρίς να καταλαμβάνει χώρο.

Vittoria Tires: Τεχνολογίες αιχμής

Bασίλης Τσακίρης | Τεχνικός Σύμβουλος

Σάββατο 1 Απριλίου, 19:30

Η σωστή επιλογή ενός ελαστικού ποδηλάτου αποτελεί σημαντικό παράγοντα απόδοσης και ασφάλειας. Οι τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται αλλά και η χρήση καινοτόμων υλικών, καθορίζουν την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία.

Η Vittoria είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες ελαστικών στον κόσμο με παραγωγή 7 εκατομμύρια τεμάχια το χρόνο.
Η εταιρεία αναγνωρίζοντας την διαρκή αναζήτηση για το συνδυασμό ταχύτητας, πρόσφυσης, αντοχής και προστασία από τη διάτρηση των ελαστικών, κατάφερε με μοναδικές καινοτόμες τεχνικές να καταργήσει τους συμβιβασμούς που υπάρχουν στη απόδοση των ελαστικών.

Στο πλαίσιό του Athens Bike Festival 2023, o εξειδικευμένος τεχνικός σύμβουλος μας Βασίλης Τσακίρης θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με τις τεχνολογίες και τα κύρια χαρακτηριστικά των ελαστικών Vittoria.