BIKE TALKS

Όμορφες, ενδιαφέρουσες, εμπνευστικές ιστορίες από ανθρώπους που έχουν κάνει το ποδήλατο – και όχι μόνο – μέρος της ζωής τους. Παρακολουθήστε τις και μπορεί να αποτελέσουν και για σας μια υπέροχη πηγή έμπνευσης για μια ζωή με περισσότερη κίνηση και περισσότερο ποδήλατο!

ATHENS BIKE FESTIVAL – BIKE TALKS: Μιλάμε για ποδήλατο!

Στο Athens Bike Festival συζητάμε, για τί άλλο; Για ποδήλατο!

Επιλεγμένοι ομιλητές, από διαφορετικούς χώρους, μοιράζονται μαζί μας μοναδικές ιστορίες, υπέροχες εμπειρίες!

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής χειροποίητων πλαισίων που έφυγε από το Λονδίνο για να φτιάξει το εργαστήριό του στην Κυψέλη, με έναν πρώην φωτιστή συναυλιών που κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες και τις πουλά σε όλη την Ευρώπη, έναν κολυμβητή που μας προσκαλεί να βουτάμε 365 μέρες τον χρόνο, έναν ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων, μια νεαρή γαλλίδα που ξεκίνησε από την Ιταλία, με ποδήλατο, για να εγκατασταθεί για λίγους μήνες στην Αθήνα και ο CEO μιας Start up που προωθεί την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας;

Ελάτε να το ανακαλύψετε και ταξιδέψτε μαζί τους!

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Αthens Bike Festival και κλείστε on line τη συμμετοχή σας εδώ.

Το ποδήλατο είναι πηγή έμπνευσης!

Πρακτικά:

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε μέρα και έχουν διάρκεια 20 λεπτών. Για την παρακολούθηση απαιτείται κράτηση θέσης.

Θέματα:

  1. Ταξιδεύοντας με ποδήλατο
  2. Η επιστήμη της ποδηλασίας
  3. Από το Λονδίνο στην Κυψέλη
  4. Χειροποίητες τσάντες Ena bags
  5. Venetto – Αθήνα με ποδήλατο
  6. Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας
  7. Ευέλικτη μετακίνηση στην πόλη

BIKE TALKS

Ταξίδια με ποδήλατο

Ορέστης Καπετανόπουλος | Ποδηλάτης αποστάσεων
Σάββατο 1 Απριλίου 11:00

Ένα ταξίδι στα βουνά, στους Δολομίτες και τις Άλπεις.
Ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων, περιήγηση σε άγνωστους τόπους, η μοναχική πορεία προς τη συλλογική ομορφιά.

Η χαρά που κράτησε 13 μέρες. Ή μήπως παραπάνω;

Ο ταξιδευτής Ορέστης Καπετανόπουλος αποκαλύπτει την ερωτική του σχέση με το ταξίδι με όχημα το ποδήλατο, σε μια περιήγηση 2.000 χιλιομέτρων, σε 26 ορεινά περάσματα…

Η επιστήμη της ποδηλασίας

Κωστής Μπάρδης | Εργοφυσιολόγος
Σάββατο 1 Απριλίου 11:30

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες προσέγγισης της ποδηλασίας που ενισχύουν συγχρόνως την απόδοση αλλά και την ευεξία μας; Η προπονητική διαδικασία, η διατροφική υποστήριξη, η εργομετρική αξιολόγηση και η ψυχολογική προετοιμασία.

Όλα αυτά δηλαδή που αν τα συνδυάσεις αποτελούν την επιστήμη της ποδηλασίας. Για αυτήν θα μας μιλήσει ο εργοφυσιολόγος – διατροφολόγος, αλλά και χρυσός Βαλκανιονίκης στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, Κώστας Μπάρδης. Είναι διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ αλλά και επιστημονικός υπεύθυνος στο διαιτολογικό και εργομετρικό κέντρο Nutrilab στην Κηφισιά.

Από το Λονδίνο στην Κυψέλη: Η ιστορία ενός επιτυχημένου κατασκευαστή ποδηλάτων

Tom Donhou | Κατασκευαστής ποδηλάτων
Σάββατο 1 Απριλίου 12:30

Όσοι αγαπάμε το ποδήλατο, ξέρουμε τι σημαίνει χειροποίητο ποδήλατο. Αισθανόμαστε τη διαφορά των ισορροπημένων αναλογιών ενός σκελετού που έχει δημιουργηθεί για το δικό μας κορμί και για τη δική μας στάση πάνω στο ποδήλατο. Και είναι αυτές οι μεγάλες διαφορές, αλλά κι εκείνα τα τελευταία φινιρίσματα που κάνουν ένα ποδήλατο “το δικό μας ποδήλατο”.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του Thomas Donhou, ενός παγκοσμίου φήμης, βραβευμένου κατασκευαστή πλαισίων, ο οποίος διευθύνει το Donhou Store, που, για καλή μας τύχη, βρίσκεται στην Κυψέλη, εδώ στην Αθήνα!  Πώς, όμως, ο Tom βρέθηκε από το Λονδίνο και τη βιομηχανική σχεδίαση καλλυντικών στην Κυψέλη και τα χειροποίητα ποδήλατα; Ας ακούσουμε την ιστορία του…

Ena bags: Οι χειροποίητες τσάντες ποδηλάτου που φτιάχνονται στην Κυψέλη

Γιάννoς Βαφείδης | Κατασκευαστής
Κυριακή 2 Απριλίου 12:30

Ο Γιάννος Βαφείδης, ιδρυτής και ψυχή της Ena bags, με έδρα την Κυψέλη, θα μας διηγηθεί πώς από ένα plan B στον καιρό της πανδημίας γεννήθηκε μια σειρά χειροποίητων τσαντών για ονειρεμένα ποδηλατικά ταξίδια…

Θα μας βάλει νοητά στα παρασκήνια του εργαστηρίου και της δουλειάς του, για να δούμε πώς επιλέγει ποιοτικά υλικά, αλλά και τη διαδικασία σύλληψης και σχεδιασμού των Ena bags, απαραίτητου αξεσουάρ για τις ποδηλατικές μας διακοπές στην Ελλάδα, την ιδανική χώρα για ποδήλατο!

Venetto – Αθήνα με ποδήλατο

Romane Bourgeois | Ταξιδιώτης…
Κυριακή 2 Απριλίου 14:00

H 26χρονη Γαλλίδα Romane Bourgeois έχει τη βάση της στην Ιταλία. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φωτογραφία και από τον Ιανουάριο βρίσκεται στην Ελλάδα. Το πιο ενδιαφέρον είναι, όμως, το πώς ήρθε στη χώρα μας με το ποδήλατο από την Βόρεια Ιταλία.

Ξεκίνησε να ταξιδεύει με το ποδήλατο από το 2019 και έτσι, όταν πριν μερικούς μήνες, της προέκυψε μία επαγγελματική ευκαιρία στην Αθήνα, ήρθε τρέχοντας.

Ή μάλλον ποδηλατώντας! Θα μας περιγράψει τις λεπτομέρειες αυτού του ταξιδιού που κράτησε 18 ημέρες, τους μικρούς στόχους που βάζει στις διαδρομές και το πόσο απολαμβάνει τη μοναξιά του ταξιδιώτη.

Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 365 μέρες τον χρόνο

Πέτρος Παρθένης | Εμπνευστής we swim
Σάββατο 1 Απριλίου 19:00

Σίγουρα τα αθλήματα μεγάλων αποστάσεων προκαλούν δέος στους μη μυημένους και φαντάζουν σαν κατορθώματα που εκτυλίσσονται σε ένα σύμπαν διαφορετικό από το δικό μας. Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν το πεδίο δράσης είναι η θάλασσα.

Ο Πέτρος Παρθένης, ένας λάτρης της κολύμβησης και της θάλασσας 365 μέρες το χρόνο, θα μας μεταφέρει για λίγο στα άδυτα της κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων και θα μας μιλήσει για το πρωτότυπο κολυμβητικό κίνημα “weswim”, που ενθαρρύνει την κολύμβηση με ασφάλεια και σε ομαδικό κλίμα στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτής του κινήματος “weswim”, ενώ για περισσότερες από 2 δεκαετίες αγωνίστηκε σε αγώνες ποδηλασίας, τριάθλου, κολύμβησης και μαραθώνιους δρόμους.

ΚΙΝΕΟ, ευέλικτη μετακίνηση στην πόλη

Αδάμ Μαρκάκης | CEO KINEO
Κυριακή 2 Απριλίου 19:00

Ψάχνεις τρόπους να μην σε αγχώνει η μετακίνηση στην πόλη; Υπάρχουν λύσεις φιλικές στο περιβάλλον που μας γλιτώνουν χρήματα και μας κερδίζουν χρόνο. Για αυτές θα μιλήσει ο Αδάμ Μαρκάκης, CEO και ιδρυτής της Kinéo, μιας υπηρεσίας ευέλικτης ιδιοκτησίας για οχήματα μικροκινητικότητας.

Μετά τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αδάμ εργάστηκε στο χώρο του mobility (Autohellas, Welcome Pickups) σε finance και business ρόλους. Ασχολείται ενεργά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα προσπαθεί να μεταδώσει τις ανθρωποκεντρικές αξίες που μπορεί να κάνουν τις πόλεις μας πιο φιλικές, υγιείς και χαρούμενες.

Η σημασία της διατροφής και της άσκησης στη διαχείριση του βάρους

Ειρήνη Μπαμπαρούτση | Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος
Κυριακή 2 Απριλίου 11:30

«Με χαρά θα παραστώ στις δράσεις του  Athens Bike Festival εκπροσωπώντας το τομέα της Αθλητικής διατροφής και θα μοιραστώ μαζί σας συμβουλές αλλά θα κουβεντιάσουμε Μύθους και Αλήθειες για τη Σημασία της διατροφής και της άσκησης στη διαχείριση του βάρους»

Η κ. Μπαμπαρούτση Ειρήνη είναι Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με Διδακτορικό τίτλο σπουδών στο τομέα της «Διατροφής & Άσκησης». Από το Σεπτέμβριο του 1999 είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και του Ε.Λ.Ι.Ο.Σ. Από το Φεβρουάριο του 2008 είναι επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου ‘Θερμίδα’.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης της Διατροφής, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές σε μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αθλητές στίβου, όπως επίσης και σε αθλητές πολλών άλλων αθλημάτων.

Από το 2001 είναι Διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ενώ συνεργάζεται με την Ε.Π.Ο, την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ  και το περιοδικό MBIKE  και RUNNER.