Διπλωμα Οδηγησης Ποδηλατου
για Παιδια Δημοτικου

Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, οι μικροί ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το πρώτο τους «Δίπλωμα Οδήγησης».

Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για Παιδιά στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ

Το πρόγραμμα “Δίπλωμα Ποδηλάτου” για παιδιά δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, στοχεύει στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στα παιδιά, την ενημέρωση των παιδιών για θέματα οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης χρήσης του δρόμου αλλά και, εμμέσως, στην ευαισθητοποίηση των ενηλίκων απέναντι στο ποδήλατο.

Και, μέσα από τα παραπάνω, στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, με έμφαση στην οδική ασφάλεια.

Χωρίζεται σε 5 βασικούς τομείς, προκειμένου να μυήσει τα παιδιά στο ποδήλατο, τη σωστή του χρήση, να τα ενημερώσει για θέματα οδικής ασφάλειας και τέλος να τα προετοιμάσει να γίνουν υπεύθυνοι χρήστες των δρόμων.

Ομαδοποιεί και καταγράφει πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία σε σχέση με το ποδήλατο και την οδική ασφάλεια, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως για την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου και τη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας, οποιαδήποτε μετατροπή της παραπάνω συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας σε αντίστοιχη νομολογία, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την ουσία του στόχου της.

Το πρόγραμμα «Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά» αποτελεί μια πρωτοβουλία του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», επίσημου μέλος της European Cyclists Federation.

Το πρόγραμμα διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Παρέχει απλές, κατανοητές και ολοκληρωμένες οδηγίες για το πώς να ποδηλατεί κάποιος σωστά,
  • Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την ανάπτυξη της σωστής χρήσης του ποδηλάτου
  • Εστιάζει στο πώς να κάνει κάποιος σωστά ποδήλατο, προκειμένου να είναι ασφαλής ο ίδιος και οι γύρω του
  • Αντιμετωπίζει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και αναψυχής και όχι ως άθλημα
  • Περιγράφει μια σειρά από δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου
  • Αποτελεί μια εισαγωγή των παιδιών στον ΚΟΚ και τη λογική του
  • Δημιουργεί ένα πρότυπο για το τι πρέπει να περιλαμβάνει η διαδικασία εκμάθησης ποδηλάτου σε παιδιά δημοτικού

Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, οι μικροί ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το πρώτο τους «Δίπλωμα Οδήγησης».

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά της  4ης, 5ης και 6ης τάξης δημοτικού – δηλαδή παιδιά που διαβάζουν με άνεση, γνωρίζουν ποδήλατο και είναι ώριμα για να ξεκινήσουν τις πρώτες τους «εξερευνήσεις» στα πάρκα και τους ποδηλατοδρόμους της γειτονιάς τους.
  • Τα ενημερώνει για θέματα όπως τα σήματα κυκλοφορίας του ΚΟΚ, οι βασικές αρχές οδήγησης ποδηλάτου στο δρόμο αλλά και τα αξεσουάρ και τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτουν. Επίσης, γιατο πώς πρέπει να φροντίζουν για την καλή κατάσταση του ποδηλάτού τους.
  • Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με πρακτική εξάσκηση σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, όπου τα παιδιά καλούνται να υλοποιήσουν μία σειρά από ασκήσεις με ποδήλατα του Athens Bike Festival powered byΔΕΗ.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία προσφορά της ΔΕΗ και υλοποιείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένους εκπαιδευτές του  Cities for Cycling

Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, και τα γκρουπ ξεκινούν ανά μισή ώρα.

Πληροφορίες – εγγραφές: 210 2016500, info@mbike.gr