Budget Friendly Smart Trainer

Τα smart trainers και οι αντίστοιχες εφαρμογές έχουν αλλάξει τον τρόπο που απολαμβάνουμε το ποδήλατο στο σπίτι αλλά συχνά η επένδυση που απαιτούν μπορεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιους. Όχι όμως με το Magene T100!

Aν θέλετε να ξεκινήσετε να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα ενός smart trainer, να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση αδιαφορώντας για τον καιρό, την κίνηση αλλά και το τι ώρα θα κάνετε ποδήλατο, το Μagene T100 ίσως είναι η λύση που ψάχνατε!
Με τιμή λίγο πάνω από τα 300 ευρώ, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα λύση από μια νέα εταιρεία του χώρου. Πώς στέκεται όμως απέναντι σε μοντέλα που έχουν τη διπλάσια ή τριπλάσια αξία;

Η απάντηση είναι απλή: δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα smart trainer των 300 ευρώ με ένα των 700. Αυτό των 700 ευρώ είναι καλύτερο. Τελεία.
Η επόμενη όμως ερώτηση είναι: χρειάζεσαι ένα smart trainer των 700 ή μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με τα 300 ευρώ; Σε αυτή τη δεύτερη ερώτηση θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε εδώ.

Φορητό και ευέλικτο

Δύο είναι τα χαρακτηριστικά του Μagene T100, εκτός από την χαμηλή τιμή του: είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορείς εύκολα να το μεταφέρεις και δεν χρειάζεται σύνδεση με το ρεύμα, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο… φορητό.

Βέβαια το δεύτερο έρχεται με ένα τίμημα γιατί, πρώτον πρέπει να έχεις μπαταρίες, δεύτερον για να αλλάξεις τις μπαταρίες μάλλον πρέπει να βγάλεις το ποδήλατο από το trainer και τρίτον μπορεί να μείνεις πάνω στην προπόνηση από μπαταρία…

Μόνο το τελευταίο είναι στ’ αλήθεια ανησυχητικό αλλά η εταιρεία δίνει διάρκεια ζωής για πάνω από 300 ώρες λειτουργίας οπότε, αρκεί κάποιος να είναι προετοιμασμένος όταν πλησιάζει αυτό το διάστημα ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Άρα, δεν είναι πρόβλημα. Εξάλλου πρόκειται για 2 ΑΑΑ μπαταρίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Αντιθέτως, μόνο ως πλεονέκτημα κρίνουμε το γεγονός ότι δεν έχεις άλλο ένα καλώδιο να κρέμεται στο σαλόνι!

Συνήθως στα smart trainers υπάρχει κάποιου τύπου «λαβή» για να το μεταφέρει κάποιος. Εδώ δεν θα βρείτε λαβή άρα ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τον τρόπο που τον εξυπηρετεί για να το μεταφέρει όταν χρειαστεί να το κάνει.

Συνδέεται με τις αντίστοιχες εφαρμογές και με τον υπολογιστή σας με Ant+ και Bluetooth και η σύνδεση γίνεται εύκολα και απροβλημάτιστα, με όλες τις εφαρμογές.

Η συναρμολόγησή του είναι σχετικά απλή και έρχεται χωρίς κασέτα. Άρα, υπολογίστε στο κόστος και την αγορά μιας κασέτας κατάλληλης για το ποδήλατό σας.

Είναι συμβατό με Shimano/SRAM 8-11 ενώ υπάρχει και δυνατότητα για κέντρο SRAM XDR 12sp αλλά αυτό πωλείται χωριστά. Είναι συμβατό με 130/135mm QR και 12×142-148mm Thru Axle.
Άρα πρακτικά συμβατό με τα πάντα.

Το βάρος του είναι περίπου 15 κιλά, άρα αρκετά ελαφρύ αλλά και αρκετά στιβαρό ταυτόχρονα.
Η ισχύς που βγάζει είναι ως τα 700 watt (δεν θα πει όχι και σε λίγα παραπάνω) άρα, αν είστε πολύ δυνατός ποδηλάτης πρέπει να ψάξετε για κάτι πιο ισχυρό. Αλλά – μεταξύ μας – τα 700watt είναι ικανοποιητικά για τους περισσότερους από εμάς…

Πόσο «Smart» είσαι;

Είπαμε από την αρχή πως το Μagene T100 είναι μια εισαγωγική, οικονομική λύση και ως τέτοια την αξιολογούμε.
Είναι σημαντικό λοιπόν να εξηγήσουμε πως, ενώ μετράει και μεταδίδει τα Watt δεν είναι απολύτως… SMART γιατί δεν αυξομειώνει αυτόματα την αντίσταση, ούτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο ERG Mode για να θέσετε στόχους για μια συγκεκριμένη προπόνηση. Και φυσικά ούτε υπολογίζει τις περιστροφές της πεταλιάς.
Το Zwift θα το αναγνωρίσει ως controllable και θα το συνδέσει ως τέτοιο αλλά δεν θα υπάρξει κάποια άλλη διάδραση ανάμεσα στο εργόμετρο και το zwift ή κάποια άλλη εφαρμογή.

Αυτό που κάνει όμως είναι ότι όσο πιο γρήγορα πηγαίνεις, τόσο αυξάνει την αντίσταση άρα, απλώς αλλάζεις ταχύτητες όπως θα έκανες και στο δρόμο για να ρυθμίσεις την αντίσταση, με δεδομένες τις περιστροφές που κάνεις.
Επίσης, πριν την χρήση, πρέπει να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή της Magene – όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα smart trainers που πρέπει να τα συνδέσεις κατεβάζοντας την αντίστοιχη εφαρμογή. Η διαδικασία είναι απλή και κατανοητή, απλώς ακολουθείς τις οδηγίες.

Σε σχέση με την καταγραφή των watt, το Μagene T100 αποδεικνύεται ακριβές – η εταιρεία δίνει την ακρίβειά του στο ±3% αλλά στη χρήση αποδεικνύεται ακόμα ακριβέστερο.
Επίσης, υπολογίζει την ταχύτητα που πηγαίνετε σε σχέση με τις περιστροφές, τα watt και την αντίσταση και μπορείτε εύκολα να το συνδέσετε με το garmin σας ώστε να έχετε συνεχείς ενδείξεις για την ταχύτητα.

Κι από θόρυβο;

Ένα από τα πλεονεκτήματα των trainers που δουλεύουν χωρίς τροχό – μόνο με την κασέτα – είναι ο μειωμένος θόρυβος και το Μagene T100 τα πάει περίφημα και σ’ αυτόν τον τομέα.
Είναι αρκετά αθόρυβο – πρακτικά περισσότερο ακούγεται η αλυσίδα που γυρίζει παρά το εργόμετρο, άρα, είναι κάτι που δεν πρόκειται να σας απασχολήσει, όσο παράξενοι κι αν είναι οι γείτονες!

Να το πάρω;

Η λογική του Μagene T100 δεν είναι πως είναι καλύτερο από ένα ακριβότερο εργόμετρο – αυτό δεν γίνεται – αλλά πως σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα αξιόλογο SMART Trainer, που κάνει όλη τη δουλειά που χρειάζεσαι έστω κι αν δεν είναι εντελώς SMART. Κι αυτό είναι δύσκολο να το βρεις!

Είναι μικρό σε όγκο, φορητό, στιβαρό, αξιόπιστο και αθόρυβο και με ελάχιστη επένδυση σε βάζει στον κόσμο των SMART Trainers και των εφαρμογών.

Η γνώμη μας είναι πως αποτελεί μια αξιόλογη και ενδιαφέρουσα επιλογή για όποιον θέλει να ξεκινήσει χωρίς να… πουλήσει το ποδήλατό του και, με κάποιες μικρές υποχωρήσεις, μπορεί άνετα να κάνει την προπόνησή του και να απολαμβάνει την ποδηλασία στο σπίτι.

Προτεινόμενη λιανική: 324 €
Περισσότερες πληροφορίες: Gatsoulis.gr


πηγή:
MBike.gr