Skip to Content

Friday, February 22nd, 2019

Pumptrack Challenge 2013

Closed
by Αύγουστος 29, 2016 arxeio 2013, bike festival arxeio
Athens Pumptrack Challenge

Athens Pumptrack Challenge

To περιοδικό MBike και η TTL Trails-Bikeparks Construction, διοργανώνουν τον πρώτο διαγωνισμό

pumptrack στην Ελλάδα με την ονομασία Athens Pumptrack Challenge.

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού
21 Σεπτεμβρίου 2013

Τοποθεσία
«Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Περιγραφή
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τον τρόπο του αποκλεισμού (elimination). Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν ανά ζεύγη (με κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη του διαγωνισμού). Οι δύο αγωνιζόμενοι που θα κληρωθούν να τρέξουν μαζί, ξεκινούν ταυτόχρονα να κινούνται μέσα στο pumptrack (κατόπιν συνθήματος έναρξης από την οργάνωση) σε ίση απόσταση, ο ένας απέναντι από τον άλλο, κινούμενοι και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση.  Ο αναβάτης που θα προλάβει να φτάσει τον άλλο αγωνιζόμενο είναι ο νικητής και περνάει στον επόμενο γύρο, αποκλείοντας έτσι τον χαμένο. Υπάρχει χρονικό όριο 3 λεπτών σε περίπτωση που δεν φτάσει κάποιος τον αντίπαλο του. Σε αυτή τη περίπτωση νικητής είναι ο αναβάτης πουείναι πιο κοντά στον αντίπαλο του (απόφαση που θα πάρουν οι κριτές του διαγωνισμού).

Υπάρχει μία μόνο κατηγορία open, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή τύπου ποδηλάτου.

Πρόγραμμα διαγωνισμού
Σαββάτο 21/09/2013 – Δοκιμαστικά, Διαγωνισμός, Aπονομές

Αναλυτικό πρόγραμμα
16:00 Δοκιμαστικά-Προπονήσεις

17:00 Tέλος δοκιμαστικών

17:20 Διαγωνισμός

17:20 – 18:30 Α’ Φάση (16 ζευγάρια)

18:40 – 19:15 Β’ Φάση (8 ζευγάρια)

19:20 – 19:40 Γ’ Φάση (4 ζευγάρια)

19:45 – 19:55 Δ’ Φάση (2 ζευγάρια)

20:00 – 20:05 Ε’ Φάση (1 ζευγάρι)

20:10 – 20:30 Απονομές

 

Διαδρομή
Η διαδρομή είναι μικρής δυσκολίας, μήκους 45 μέτρων, πλάτος διαδρόμου 1 μέτρο, σχήματος οβάλ, και περιλαμβάνει συνολικά 8 σαμάρια (rollers) και 2 στροφές (berms).

 

Όριο συμμετοχών
28 αναβάτες

 

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικοι, οι οποίοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας πίστας pumptrack. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε  άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, δε θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στο διαγωνισμό.

 

Κανονισμοί διαγωνισμού
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

1.   Να κάνουν χρήση κράνους και γαντιών.

2.   Να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και τις εντολές των οργανωτών.

3.   Να φέρουν το νούμερο που θα τους δώσει η γραμματεία στο τιμόνι του ποδηλάτου τους ακόμα και κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών.

4.   Να ενημερώσουν την γραμματεία σε περίπτωση εγκατάλειψής τους.

5.   Να κάνουν τουλάχιστον μία προπόνηση την ημέρα του διαγωνισμού, πριν το διαγωνισμό, αλλιώς δεν μπορεί να πάρει εκκίνηση.

 

Δήλωση συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι συμπλήρωσης του μέγιστου αριθμού αναβατών.

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα που θα βρει πατώντας εδώ, να πληρώσει το κόστος συμμετοχής των 10 ευρώ, με κατάθεση ή μεταφορά στο λογαριασμό IBAN GR12 0172 0770 0050 7705 8287 424 της Τράπεζας Πειραιώς και να στείλει την απόδειξη κατάθεσης ηλεκτρονικά στο info@mbike.gr ή με φαξ στο 2102116229.

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει το δικαίωμα συμμετοχής, τις πρώτες βοήθειες, νερό, σνακ και ισοτονικό ποτό Lucozade.

 

Απονομές
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του διαγωνισμού.

 

Έπαθλα
1ος νικητής: Ένα ποδήλατο κατηγορίας dirt GIANT Brass 1

2ος νικητής: Ένα σακίδιο πλάτης και μια τρόμπα δαπέδου GIANT

 

Γενικοί όροι διαγωνισμού
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τη διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει το διαγωνισμό λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία. Ένας ελάχιστος αριθμός 10 έγκυρων συμμετοχών απαιτείται για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Σε περίπτωση ματαίωσης, το αντίτιμο για το δικαίωμα συμμετοχής θα επιστραφεί στους αγωνιζόμενους.

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του διαγωνισμού χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του διαγωνισμού.

Για ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, αρμόδια είναι η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία αποφασίζει επί τόπου και τελεσίδικα για οτιδήποτε κληθεί.

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του διαγωνισμού και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους.

Με την δήλωση συμμετοχής, ο αγωνιζόμενος αποδέχεται τους όρους και τους κανονισμούς συμμετοχής του διαγωνισμού.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχουν πρώτες βοήθειες.

 

Ενστάσεις
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 10 λεπτά μετά τον τερματισμό του από το διαγωνισμό. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

 

Ποινές
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

o   Κακή κατάσταση ποδηλάτου

o   Ρίψη απορριμμάτων

o   Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά

o   Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών

o   Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές, θεατές κλπ.

 

Αποποίηση ευθύνης διοργανωτή
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν το διαγωνισμό σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε τέτοιου είδους  πίστες, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.

Με την εγγραφή τους στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων του διοργανωτή ή εκπροσώπων αυτού ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει το διαγωνισμό αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του διαγωνισμό.

 

Επιπλέον πληροφορίες-επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το διαγωνισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 2016500 ή με email στοinfo@mbike.gr

 

Πρόσβαση με ποδήλατο
Μέσα στο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί φυλασσόμενο parking ποδηλάτων κοντά στην είσοδο επί της οδού Ιάκχου. Απαγορεύεται να κινείστε μέσα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με το ποδήλατό σας.

Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατό σας μόνο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και του διαγωνισμού και αυστηρά και μόνο στο χώρο της πίστας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Previous
Next