Skip to Content

Thursday, December 14th, 2017
Home / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / WORKSHOP ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

 

Στο πλαίσιο του Bike Academy πραγματοποιείται ένα ιδιαίτερο «Workshop Διατροφής και Ενυδάτωσης» όπου οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ομιλίες περί διατροφής γενικά, περί αθλητικής διατροφής αλλά και για το ρόλο της ενυδάτωσης στον πρωταθλητισμό.
Στο δεύτερο σκέλος του Workshop οι συμμετέχοντες καλούνται να επεξεργαστούν ειδικά θέματα διατροφής ενώ στο τέλος θα απονεμηθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου και τρεις τυχεροί θα κερδίσουν 3 δωρεάν προγράμματα διατροφής και παρακολούθησης.

 

Oμιλητές / Περιεχόμενα:

 

Ειρήνη ΜπαμπαρούτσηΔιαιτολόγος-Διατροφολόγος – Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης ΣΕΓΑΣ, www.thermida.com

Τίτλος Eισήγησης: Περί διατροφής – Η σημασία της Διατροφής στην καθημερινότητα

Περιγραφή: Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ισορροπημένη διατροφή αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Η φράση που πλέον χρησιμοποιείται όλο και ποιο συχνά από κορυφαίους επιστήμονες στο χώρο της υγείας, «είμαστε ό,τι τρώμε…», μας υπενθυμίζει το πώς η διατροφή επηρεάζει τη διάθεση, τη νοητική διαύγεια, την ενέργεια και κατ’ επέκταση την υγεία και την απόδοσή μας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων αλλά και μεγάλων προσπαθειών στον τομέα της ελληνικής οικονομίας η σημασία στην λεπτομέρεια είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά.

Workshop- Eργαστήριο: Αναπτύξτε μια διατροφική στρατηγική για τον εργασιακό χώρο! Προτάσεις που θα αναπτύξετε στον εργοδότη σας για τις αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν στο χώρο εργασίας προκειμένου να βλετιωθούν οι  συνθήκες διατροφικής πρόσληψης.

 

 

Κώστας Μπάρδης, MSc – PhD – Eπιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΦΑΑ Αθηνών, Εργοφυσιολόγος – Διδάκτωρ  Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, www.nutrilab.gr

Τίτλος: Η επίδραση των επιπέδων υδάτωσης στην απόδοση Ποδηλατών υψηλού επιπέδου 

Περιγραφή: Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι, ακόμα και με μικρή απώλεια των υγρών του σώματός μας λόγω της άσκησης, ο οργανισμός αρχίζει να παρουσιάζει το φαινόμενο της αφυδάτωσης, με επιζήμιες  συνέπειες στην απόδοση των ποδηλατών αντοχής. Η μεγάλη αυτή απώλεια υγρών – ηλεκτρολυτών οφείλεται στο μηχανισμό της εφίδρωσης. Ο ρυθμός εφίδρωσης ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών ατόμων, επομένως κάποιοι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην αφυδάτωση από άλλους.

Workshop – Eργαστήριο: Υπολογίστε τον εξατομικευμένο ρυθμό εφίδρωσής σας. Ύστερα από αυτή την εργασία θα είστε σε θέση να  προβλέψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε υγρά, πριν αρχίσει η προπόνηση ή ο  αγώνας, και να σχεδιάσετε την ιδανική για εσάς στρατηγική λήψης υγρών καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

 

 

Χαρά ΣκουλαρίκηΔιαιτολόγος- Διατροφολόγος, M.Sc. Αθλητική Διατροφή- Ειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής,  www.nutrinews.gr

Τίτλος: Αθλητική Διατροφή – Ο ρόλος της διατροφής στην αθλητική απόδοση

Περιγραφή: Τι τρώνε οι αθλητές; Υπάρχει κάποιος λόγος διαχωρισμού της διατροφής σε αθλητική και μη; Στη διάλεξη αυτή θα συζητήσουμε την αλλαγή του μεταβολισμού λόγω άσκησης και θα αναλύσουμε ειδικά διατροφικά στοιχεία και τακτικές που μεγιστοποιούν την απόδοση και μας κάνουν υγιέστερους και δυνατότερους αθλητές.

Workshop- Eργαστήριο: Φανταστείτε πως ετοιμάζεστε να βγείτε για πρωινή προπόνηση μέσης έντασης. Δώστε προτάσεις γευμάτων σε είδος και ποσότητα. Μετά, φανταστείτε πως θα τρέξετε… παγκόσμιο πρωτάθλημα! Δώστε προτάσεις γευμάτων σε είδος και ποσότητα πριν τον αγώνα.

 

Hμέρες και ώρες διεξαγωγής: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 16:00 – 19:00, Παλαιοί Φούρνοι, Τεχνόπολη.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ και για την απόκτηση της βεβαίωσης παρακολούθησης θα πρέπει να γίνει η παρακολούθηση ολόκληρου του workshop.

Κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

SaveSave

SaveSave

SaveSave